joi, 21 martie 2013

Se apropie...25 de ore de teatru!


Vine -vine primavara! Se apropie Ziua Mondială a Teatrului, in 27 martie, iar noi, sibienii mici si iubitori de teatru vom sarbatori ocazia cum se cuvine. Conform traditiei romanesti a sarbatorilor care tin  zile si nopti  sarbatoarea noastra tine fix 25 de ore (hai, 29, daca luam in considerare si urmarea...).


Un vis, un gând nebun al unor tineri devine tradiţie şi semn al primăverii în oraşul Sibiu – maratonul teatral “25 de ore de teatru non-stop” a ajuns la cea de-a treia ediţie. Multi inainte, ca merita!

Anul acesta vom cuceri spaţii noi – pe lângă Sala Thalia şi sala CAVAS din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte a Universităţii “Lucian Blaga” Sibiu, vom avea spectacole şi manifestări la Biblioteca Astra (Sala Festivă, în care s-a jucat primul spectacol de teatru în limba română în Transilvania), la Teatrul pentru Tineret “GONG”, la Librăria Humanitas, precum şi în mai multe cafenele selecte, cunoscute pentru spectacolele care au loc acolo de-a lungul anului.

Festinul incepe sambata, 30 martie la ora 18.00 cu Gala de deschidere din minunata sala Thalila .„Emigreișăn Drim”-un spectacol al Teatrului de Artă București – TAB se anunta a fi unul dintre high-lighturile festivalului. Este povestea unor aventurieri români într-o comedie despre aici şi acum: afară-i mai bine, o comedie românescă despre graniţele fericirii.

Vom avea spectacole de teatru, workshopuri si conferinte, spectacole bilingve, teatru comunitar, poezie, proiectie de film, si in final, un mix delicios de teatru-perfomance-concert al "Lipiciosilor".

Sa nu uit, in caz ca INCA nu stiati. Festivalul se incheie cu  un spectacol marca Alexandru Dabija, o comedie spumoasa in care maestrul Marcel Iures ii da mana batranului Creanga pentru a-l reinvia pe Ivan Turbinca in "Absolut". Absolut, trebuie vazut!

Programul intreg se gaseste aici.

Ne vedem la teatru! Ne vedem la workshopul din 31 dimineata de la ora 10.00, in pijamale, la inviorare si spalat pe dinti. Sa nu ziceti ca nu v-am spus, si sa veniti fara periute!

Niciun comentariu: